На Чернігівщині в другій половині жовтня значно подорожчала картопля. Якщо на початку осені селяни продавали бараболю по 2 грн. 30 копійок за кілограм, то нині — по 4 грн. 50 копійок, а у Чернігові — й по 5 грн. Це свідчить про те, що все-таки неврожай бульб дається взнаки.
Завдяки візитам білорусів на ринки обласного центру несподівано збільшилася вартість сала — в окремі дні до 80 грн. за кілограм. Утім, ціни на фрукти та овочі стабільно тримаються на таких позначках: яблука -9—15 грн./кг, морква — 9—10 грн., капуста — 8—9 грн., цибуля -12—13 грн., буряки — 7—10 грн., квасоля — 20—25 грн. Розвозки продають карасі по 23 грн., товстолобики — 24 грн., щуки — 38 грн. за кіло. Загалом «на рівні» тривалий час м’ясна продукція: свинина — 73 грн., яловичина — 84 грн., печінка — 23—25 грн. На відсотків десять буквально за останні дні зросли ковбаси варені, яйця. Сир м’який продають по 32 грн., молоко — по 10 грн., сметану — 28—30 грн. за кіло. Водночас статистики помітили зниження вартості олії та пшеничного борошна. Кілограм цукру можна придбати за 14 грн., але в більшості торгових точок коштує 16 грн.
Чернігівці мають можливість купити паляницю за 6 грн.10 коп., а батон — за 5 грн.70 коп. Загалом же індекс споживчих цін порівняно до грудня 2014 року становить 150 відсотків.
Чернігівська область.