Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій провів засідання робочої групи щодо опрацювання законопроектів з питань удосконалення законодавства на виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України. У засіданні взяли участь керівники і члени профільних комітетів Верховної Ради, урядовці, представники Генеральної прокуратури, експерти.


Напередодні профільні парламентські комітети опрацьовували поправки до законопроектів на виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України згідно з рішенням, яке було прийнято на попередньому засіданні робочої групи.


На початку засідання Андрій Парубій констатував, що розгляд поправок в комітетах триває, але рішення ще не прийняті. Учасники засідання зазначали: розгляд питань не може бути дуже швидким, адже важливо не допустити можливості існування корупційних ризиків у законопроектах. Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що законопроекти, які входять до «безвізового» пакета, потрібні насамперед українському народу. «Це питання не лише лібералізації безвізового режиму чи боротьби з корупцією, це боротьба за майбутнє України як держави», — сказав він.


Андрій Парубій наголосив, що комітети мають активізувати роботу над законопроектами, аби вийти на позитивні рішення і у четвер прийняти ці важливі законодавчі акти. Також Перший заступник Голови Верховної Ради заявив, що побуває на засіданнях профільних комітетів, і закликав представників уряду також взяти участь у їх роботі.


Прес-служба Верховної Ради України.

 

Георгій Логвинський, Людмила Денісова, Андрій Парубій.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.