Уряд подав до парламенту вкрай неякісні законопроекти, більшість із яких не відповідають технічним вимогам ЄС щодо безвізового режиму і містять корупційні ризики, заявила на брифінгу народний депутат України Олена Сотник (фракція «Самопоміч»). Парламентарка відзначила, що комітети Верховної Ради доопрацювали урядові законопроекти, однак прем’єр залишився невдоволений цією роботою.


«Уряд фактично тисне на прийняття законів у своєму баченні з корупціногенними факторами та з порушеннями прав людини, — сказала О. Сотник. — Якщо уряд втручатиметься в роботу парламенту і це завалить прийняття безвізових законів, відповідальність за провал безвізового режиму лежатиме на ньому».


Депутати від «Самопомочі», за словами О. Сотник, звернулися до Президента України щодо заміни у складі конкурсної комісії з відбору антикорупційного прокурора чотирьох чоловік, а також закликали парламент якнайшвидше прийняти законопроект про незалежність антикорупційного прокурора та можливість самостійно сформувати йому свій офіс.