Народні депутати і представники бізнесу зустрілися з латвійськими парламентаріями в рамках офіційного візиту Президента Латвійської Республіки Раймондса Вейоніса в Україну (на знімку). Зустріч ініціював голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола (фракція «Народний фронт»).

«Україна та Латвія завжди були важливими стратегічними партнерами один для одного і, безумовно, зацікавлені у зміцненні міжнародних зв’язків, зокрема двостороннього економічного співробітництва. Ми давно підтримуємо тісні економічні, культурні та гуманітарні зв’язки. Це дуже символічно, що Президент Латвії один із перших своїх офіційних міжнародних візитів здійснив саме до України. Адже Латвія — це країна, яка давно і послідовно підтримує Україну в її демократичних перетвореннях задля подальшої євроінтеграції. Латвія — наш вірний союзник у протистоянні агресії Росії щодо нашої країни. Вона займає тверду позицію і щодо невизнання анексії Криму, і щодо запровадження санкцій проти Росії, і щодо підтримки України в міжнародних інституціях», — наголосив Олександр Кодола.
Парламентарії та підприємці з Литви та України обговорили деталі Меморандуму про співпрацю в аграрному секторі, що був підписаний профільними міністрами обох країн.
Зокрема, за словами Олександра Кодоли, в рамках зазначеного меморандуму, Чернігівська область визначена як пілотний проект для впровадження інновацій в сільському господарстві.
Під час зустрічі сторони обговорили широкий спектр галузей співробітництва, серед яких можливості для подальшого економічного розвитку обох держав, питання сільського господарства, харчової промисловості та машинобудування. Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року почне діяти в повному обсязі Угода про вільну торгівлю України з ЄС.
«Україна обрала європейський шлях розвитку. Рано чи пізно ми станемо частиною Європи, тому перейняти латвійський досвід розвитку сільського господарства, промисловості, логістики було б вкрай корисним», — наголосив представник «Народного фронту».

Фото прес-служби депутатської групи.