Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 4-й тур. 4 листопада.
Група E. «Барселона» (Іспанія) — БАТЕ (Білорусь, Борисов). 3:0. «Рома» (Італія) — «Байєр» (Німеччина, Леверкузен). 3:2. «Барселона» — 10 очок, «Рома» — 5, «Байєр» — 4, БАТЕ — 3.
Група F. «Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 5:1. «Олімпіакос» (Греція, Пірей) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 2:1. «Баварія» — 9, «Олімпіакос» — 9, «Арсенал» — 3, «Динамо» — 3.
Група G. «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів) — «Порту» (Португалія). 1:3.
«Челсі» (Англія, Лондон) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:1. Голи: Драгович, 34 (у власні ворота), Драгович, 78, Вілліан, 83.
«Челсі»: Бегович, Аспілікуета, Зума, Террі, Баба, Вілліан (Кегілл, 90+1), Рамірес, Матич, Оскар (Азар, 79), Фабрегас (Педро, 79), Коста. Тренер — Жозе Моурінью.
«Динамо»: Шовковський, Віда, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Сидорчук (Гармаш, 46), Рибалка, Ярмоленко, Буяльський, Гонсалес, Кравець (Мораес, 56). Тренер — Сергій Ребров.
Рефері — Павел Краловец (Чехія).
Лондон. «Стемфорд Брідж». 41 241 глядач. 13 градусів.
Група H. «Гент» (Бельгія) — «Валенсія» (Іспанія). 1:0. «Ліон» (Франція) — «Зеніт» (РФ, Санкт-Петербург). 0:2. «Зеніт» — 12, «Валенсія» — 6, «Гент» — 4, «Ліон» — 1.

***

Футболісти «Челсі» домінували в першому таймі й заслужено пішли на перерву з перевагою в рахунку. Щоправда, допомогли господарям забити кияни. Нещасний випадок: Драгович зрізав м’яч у свої ворота. Після перерви динамівці заграли гостріше, мали певну перевагу над «аристократами». І сербський австрієць виправився, зрівнявши рахунок після подачі Ярмоленка зі штрафного, але здобути очка гостям, на жаль, не вдалося.
Долю рівної зустрічі вирішила індивідуальна майстерність багаторазового чемпіона України — бразильця Вілліана. Можна казати про те, що неохайно зіграв Рибалка або запізнився зі стрибком Шовковський, але головний винуватець події — саме колишній гравець «Шахтаря». Він завдав майже ідеального удару.
Саме Вілліан виявився тією персоною, котра змогла врятувати свого тренера Моурінью від негайного звільнення власником клубу — російським мироїдом Романом Абрамовичем.

***

Сергій Ребров так прокоментував перебіг зустрічі, яку його команда могла і не програти:
— Ми грали з сильним і серйозним суперником. «Челсі» продемонстрував свій рівень. У другому таймі заграли інтенсивніше, з’явилася впевненість, але програли через помилки. Нічого не зробиш, боротимемося далі.
У першому пропущеному м’ячі докоряти самому Драговичу не можна, винна вся команда. Ми підтримали Александара в роздягальні, і йому вдалося зрівняти рахунок. Хотіли виграти, але пропустили м’яч... Так буває.
Звичайно, боротимемося в групі до кінця, куди ми подінемося? Це найпрестижніший європейський клубний турнір. Тут кожен бал — на вагу золота. У нас ще дві зустрічі, і я впевнений, що ми боротимемося.

***

Наставник «Челсі» Жозе Моурінью, якого поки що оминула лиха година, природно, перебував в доброму гуморі.
— «Динамо» — дуже хороша команда, — сказав португалець, — яка відзначається ігровою дисципліною, знає, чого хоче на футбольному полі. Час, коли команди з України ми розцінювали як слабкіших суперників, залишився в минулому. І обидва наші матчі з динамівцями вкотре це довели.
Яка турнірна ситуація в групі? Станом на сьогодні доля «Челсі» в наших руках. Я сподіваюся, що до Ліги Європи потрапить «Динамо», а не наша команда. Ми гратимемо в чемпіонському змаганні. Минулого сезону ще один український клуб, «Дніпро», дійшов до фіналу Ліги Європи. А нинішнє «Динамо» сильніше за дніпропетровців, тому має високі шанси досягти успіху в цьому турнірі...

***

Що ж, можна подякувати Моурінью за високу оцінку гри «Динамо». Але до завершення групового раунду ще два тури. Тож не кажи гоп, поки не переїхав Чоп.
Наступний тур команди з групи G проведуть 24 листопада. Відбудуться поєдинки: «Порту» — «Динамо», «Маккабі» — «Челсі».