Адаптація, окреслення стандартів і особливостей підготовки фахівців за програмою «Публічне управління та адміністрування».
Саме такі завдання постали перед науково-практичною конференцією за міжнародною участю «Європейські принципи і стандарти підготовки публічних управлінців: орієнтири для України», яку проводить Національна академія державного управління при Президентові України.

«Нині цікавляться не так твоїм дипломом, як практичними навиками та вмінням аналізувати, генерувати й реалізовувати свої ідеї. Ми уже вп’яте проводимо таку конференцію і цього року хотіли б зосередитися на технологіях та змісті освітніх програм, а також направити здобуті результати не лише до наукового товариства, а й до практичного», — зазначив Юрій Ковбасюк, президент Національної академії державного управління при Президентові України.
Предметом обговорення стали орієнтири розвитку України та її освітнього простору, які витікають зі статей Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. А також перегляд всього спектра діючих освітніх програм та їхня адаптація до змістової частини вимог угоди, окреслення стандартів і особливостей нових програм підготовки фахівців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» рівнів підготовки «бакалавр», «магістр», «доктор філософії» в умовах реалізації Закону України «Про вищу освіту» та визначення пріоритетів у професійній освіті державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування на сучасному етапі державотворення в Україні.

 

 

Співробітники відділу інформаційно-бібліотечного забезпечення Національної академії державного управління при Президентові України готують стенд з літературою для учасників конференції.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.