На причалі №2 контейнерного термінала Одеського морського порту було підписано Меморандум (спільне розпорядження) між Одеською митницею, ДФС і силовими відомствами. Документ зобов’язує останні утримуватися від оглядів вантажів на митниці. Виняток можуть становити тільки ті випадки, коли огляди проводяться в рамках кримінального провадження за листом-орієнтуванням, підписаним представником силового відомства в ранзі не нижче керівника регіонального управління. Раніше різні форми контролю вантажів на митниці могли проводитися за поданням слідчих будь-якого рівня, що створювало величезну кількість невиправданих перевірок.

Документ, який глава Одеської митниці Юлія Марушевська (на знімку) охрестила як «договір про ненапад», підписали керівники прокуратури Одеської області, Головного управлінням УМВС в Одеській області, УСБУ в Одеській області, Південного управління Держприкордонслужби, ГУ ДФС в Одеській області та Одеської митниці ДФС.
«Із сьогоднішнього дня не повинно бути ніяких фізичних оглядів вантажів на митниці, за винятком випадків, коли є підтверджене кримінальне провадження, і тільки якщо проводиться розслідування на досить високому рівні, коли про це може говорити керівник відомства або його заступник. Цим рішенням ми даємо бізнесу дихати й даємо бізнесу плавати на повних вітрилах», — повідомила 
Ю. Марушевська.
Згідно з документом, також підвищується рівень відповідальності з боку кожного керівника відомства — ініціатора перевірки.

Одеська область.

Фото надано прес-службою Одеського морського порту.