Голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков, який очолював партійний список кандидатів у депутати до Рівненської облради Блоку Петра Порошенка «Солідарність», закликав на зустріч наступного понеділка делегованих представників від кожної фракції новообраної обласної ради, щоб спільно розробити стратегію розвитку області та підписати угоду про співпрацю, де чітко вказати цілі та завдання, над якими працюватимуть представники усіх без виключення фракцій (а за результатами нещодавніх виборів в облраду пройшли БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка, ВО «Свобода», «Конкретні справи» та «УКРОП»).
«Також у цьому документі я очікую побачити й загальні принципи розподілу керівних посад в обласній раді», — сказав В. Чугунніков, який у своєму зверненні до новообраних депутатів, оприлюдненому на сайті РОДА, висловив своє бачення такого розподілу: «Досвід демократичних країн говорить, що саме переможець виборів має стати центром об’єднання депутатів. Виходячи з цього, я впевнений, що саме Блок Петра Порошенка «Солідарність» має стати центром об’єднання депутатів облради та запропонувати голову ради. Другими на виборах до обласної ради стала партія ВО «Батьківщина». Тож саме представник цієї політсили має бути першим заступником голови ради, а представник Радикальної партії Олега Ляшка — заступником. Так само і депутати від ВО «Свободи», «Конкретних справ» та «УКРОПу» мають увійти до керівництва основних комісій обласної ради», — вважає Віталій Чугунніков.
Проте може бути й інший розвиток подій щодо розподілу керівних посад у Рівненській обласній раді (загальний її склад 64 депутати), особливо з огляду на останні резонансні події у нашій державі. Якщо БПП «Солідарність» має 19 депутатів в облраді, то ВО «Батьківщина» — 16, Радикальна партії Олега Ляшка — 10, ВО «Свобода» — 8, «Конкретні справи» — 6, «УКРОП» — 5. Тож в облраді може бути й інша коаліція: ВО «Батьківщина», Радикальна партія, «Свобода» та «УКРОП». Вони матимуть у сумі 39 депутатських мандатів, що дасть їм змогу самим диктувати правила гри, бо ж для обрання голови облради претенденту потрібно набрати не менше 33 голосів на свою підтримку.

Рівне.