Нині відбувається знищення політичної репутації Андрія Тетерука на догоду корупційним інтересам певних осіб. Про це під час брифінгу в парламенті заявила народний депутат Тетяна Чорновол («Народний фронт»). За словами обраниці, справжня причина скандалу — спроба «протягти» у другому читанні так званий законопроект щодо зменшення ціни на газ для населення, який лобіює «Батьківщина».
«У першому читанні законопроект підтримали лише за умови, що підприємства, які працюють за спільними договорами з державними фірмами, сплачуватимуть 70% ренти, а не нуль, як було запропоновано», — розповіла Т. Чорновол. Йдеться про підприємства, де свердловини — державні, але газ іде приватному продавцю, який реалізує його не для населення, а промислового сектору. «Жодного відношення до ціни на газ для споживача тут немає», — зауважила обраниця. Вона переконана: «Батьківщина» намагалася скасувати цю норму лише тому, що низка підприємств нині ренту не сплачують. «Заради того, щоб легалізувати несплату ренти окремими підприємствами, ця норма й лобіювалася у законопроекті. Фактично законопроект було написано лише заради цього і прикрито соціальними гаслами», — сказала вона. До слова, протягом року до Державного бюджету було сплачено 4 млрд. грн. ренти з підприємств, які працюють за договорами спільної діяльності.
«Батьківщина» знала, що «протягти нульову ренту» можна буде лише за умови появи дуже великого скандалу. Відповідно, у четвер було зроблено все для того, щоб створити інформаційну завісу для лобіювання корупційних інтересів. Я абсолютно свідомо заявляю, що інцидент був штучно спровокований. Особлива трагедія у тому, що жертвою цієї агресії став депутат Тетерук. Нині відбувається знищення його політичної репутації на догоду корупційним інтересам певних осіб», — заявила депутат. Водночас вона додала, що абсолютно свідомо стає на захист Тетерука, бо знає: «Ця людина не могла накинутися і побити жінку. Це надзвичайно шляхетна людина, яка стала жертвою агресії».
За словами обраниці, до кінця дня має з’явитися відео того, що сталося і можна буде зробити остаточні висновки.