Задля вирішення проблеми високих тарифів фракція Радикальної партії розробила комплекс заходів, які обстоюватиме і парламентськими методами, і на Тарифному майдані. Про це під час брифінгу повідомив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк. І найперше, що потрібно зробити, зауважив політик, збільшити соціально захищену норму споживання природного газу з 200 кубічних метрів до 400.
У рамках виконання цього комплексу заходів, фракція Радикальної партії вже зареєструвала проект постанови № 3306 про ліквідацію державного газового монополіста НАК «Нафтогаз України». «Ця вимога повністю узгоджується з вимогами третього енергопакета євродирективи, яка також вказує на недопустимість існування подібної інституції. Має бути запроваджено прозоре регулювання, прозора структура тарифу», — заявив депутат.
Наступні вимоги: газ українського видобутку має йти виключно на потреби побутових споживачів; усунення неконституційної комісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг від регулювання цін на природний газ і запровадження прозорого ціноутворення на ринку природного газу.
«Ми також виборюємо запровадження державної програми збільшення видобутку власного газу. Це надзвичайно важливо, оскільки, за оцінками експертів, Україна може видобувати принаймні вдвічі більше газу, ніж сьогодні. Тому потрібно запровадити законодавство, яке надасть спеціальні, стимулюючі умови для інвесторів», — додав В. Галасюк.
Ще один комплекс заходів — запровадження масштабної програми енергомодернізації в Україні. За словами депутата, відповідний законопроект вже ухвалено. «Закон про масштабну енергомодернізацію в бюджетному секторі дозволить країні економити 20—40 відсотків енерговитрат у кожному дитячому садочку, школі, університеті, лікарні тощо. Суто за рахунок залучення приватних інвестицій. Так, як це відбувається в Європі. Відповідний закон вже набув чинності і нині завдання уряду пришвидшити його імплементацію та інформувати місцеві органи виконавчої влади про можливості такого законопроекту», — наголосив обранець. За його словами, завдяки реалізації цього закону ми зможемо економити понад 1 млрд. куб. метрів газу на рік.