Головою села Музиківки на Херсонщині Олександра Лейбзона обирали вже кілька разів, і на минулих виборах до органів місцевого самоврядування йому також конкурентів не знайшлося. Земляки вважають, що під його керівництвом механізм ради працює, наче добре відлагоджений годинник. А сам голова каже, що не в останню чергу завдячує цьому «Голосу України» — парламентському виданню, яке передплачує вже десять років поспіль.
— Через кризу нам довелося багато від чого відмовитися. Але тільки не від «Голосу України». Адже ця газета — наш спільний робочий інструмент. Соціальні пільги, податкові нюанси, новації у законодавстві — все в ній подається настільки дохідливо, що кожен номер буквально розбираємо по аркушах. Одні залишаються в мене, інші забирає землевпорядник, завідувач дитсадка чи депутати, — каже Олександр Лейбзон.
— Вважаю, без «Голосу України» сільрада менш ефективна як управлінська структура. Тому вже передплатив п’ятиразовий випуск газети на весь 2016 рік. Ідемо творити майбутнє із газетою для майбутнього, — продовжує сільський голова.
А от педагогів Музиківської загальноосвітньої школи «Голос України» навіть надихнув на створення... власної громадської організації. Постійно читаючи про те, якою силою у демократичному суспільстві можуть бути такі об’єднання і як саме вони обстоюють інтереси земляків, учителі заснували свою громадську організацію «Освітня ініціатива», довіривши керівництво нею викладачці географії Ользі Компанійченко. Починали з тренінгів та лекцій для селян — про права дітей, соціальні гарантії, як готувати звернення до влади та правоохоронних органів.
Далі навіть вибороли невеличкий грант у 76 тисяч гривень від херсонського фонду «Захист». На ці гроші організували кілька ознайомчих поїздок для школярів в обласні управління МВС та СБУ, щоб вони більше дізналися, для чого та як працюють ці силові структури. Планують ще поїхати до судів та районної міліції, придбати демонстраційне обладнання тощо. Втім, директор Музиківської ЗОШ Неля Гричун наполягає: «Голос України» міг би допомогти громадському об’єднанню «Освітня ініціатива», друкуючи більше консультаційно-просвітницьких матеріалів про підготовку до здобуття міжнародних грантів, досвід українських педагогів з обстоювання своїх соціальних прав.
Хоча саме школу у Музиківці парламентське видання увагою ніколи не обходило: «Голос України» одним із перших повідомив, що навчальний заклад на Херсонщині виграв грант у програмі уряду Японії «Кусаноне». І на ці кошти у рамках програми енергозбереження тут повністю замінили на нові металопластикові старі потріскані дерев’яні вікна та двері, встановлені тридцять років тому. У класах одразу стало і тепліше, і світліше. Тепліше і на душі у педагогів, коли вони гортають свіжий номер «Голосу України». А тепер від редакції газети небайдужі читачі отримали й пам’ятні подарунки — календарі та сувеніри із фірмовою символікою.

Херсонська область.

 

 

Сільський голова Музиківки Олександр Лейбзон свій робочий день починає зі свіжого номера «Голосу України».

Фото автора.