В Єгипті почалися масові перевірки персоналу готелів. Посилення пильності стосовно благонадійності людей, задіяних у туристичному бізнесі, спричинила катастрофа російського літака А321, що сталася 31 жовтня над Синаєм. Слідчі, які вивчають записи бортових самописців і обставини катастрофи, на 90% впевнені: на борту літака вибухнула бомба. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на інформацію одного з членів слідчої групи.


Є підозри, що вибуховий пристрій було закладено в багажне відділення. Британська розвідка вважає, що до теракту може бути причетним єгипетський осередок «Ісламської держави» — «Вілайят Синай», передає The Sunday Tіmes з посиланням на власні джерела. Лідер угруповання Абу Усаса аль-Масрі нібито уклав угоду про співпрацю з Ісламською державою торік у Сирії. Уряд Великої Британії готовий надати допомогу Росії і Єгипту в ліквідації чи затриманні глави терористичного осередку. 


Нині кілька країн, зокрема й Росія, оголосили про призупинення авіаперельотів до Шарм-ель-Шейха до остаточних результатів розслідування. В Єгипті вже кажуть, що після трагедії туристичний потік скоротився на 70 відсотків.