Усі «безвізові» законопроекти відповідають європейським директивам. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

 

«На вихідних ми працювали з європейськими консультантами над законопроектами стосовно лібералізації візового режиму. Я закликав усіх політичних лідерів направити своїх працівників до комітетів для обговорення пропозицій. Вважаю, що ми близькі до ухвалення консолідованого рішення в сесійній залі», — зазначив глава парламенту.


Зрозуміло, сказав він, що хтось проти цього, адже питання стосується створення ефективних механізмів боротьби з корупцією і повернення майна, отриманого незаконним шляхом. Володимир Гройсман переконаний, що більшість народних обранців підтримають відповідні законопроекти і це стане ще одним кроком до безвізового режиму.


Водночас Голова Верховної Ради повідомив, що парламент продовжуватиме практику проведення тематичних днів. За його словами, на 24 листопада заплановано день децентралізації, адміністративних послуг, державної служби. «Тому я закликав колег об’єднатися. Міністрам рекомендую бути стриманішими в оцінюванні взаємодії з парламентом. Так само закликаю депутатів бути стриманими, адже до ухвалення надважливих рішень потрібно підходити професійно, без емоцій», — наголосив Володимир Гройсман.