— Запоріжці, вочевидь, знову залишаться без зручного сполучення з Хортицею, а відповідно, і перспектив розвитку туризму в обласному центрі, — повідомив сумну новину гендиректор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.


Нагадаємо, тему вкрай незадовільного транспортного сполучення Запоріжжя із туристичною частиною острова Хортиця «Голос України» на своїх шпальтах порушував неодноразово. Працівники Національного заповідника, щоб привернути увагу до проблеми, вдавалися навіть до акції протесту під стінами міської ради. Відтак з’явилося рішення пустити через острів Хортицю від вокзалу Запоріжжя-1 до комплексу «Запорізький дуб» маршрутний автобус № 48.


Маршрут скоріше нагадував екскурсію містом, аніж швидкий засіб пересування пасажирів. Та й цьому, як з’ясувалося, не бути: за день до проведення тендера за скаргою одного із учасників Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя... скасував конкурсні торги. На підставі цього виконком міськради підготував проект рішення про скасування згаданого маршруту.

Запоріжжя.