У країні продовжують вирувати пристрасті навколо гучних затримань політиків. Топ-темою останніх днів стало звільнення з-під варти Олени Лукаш. Будівлю ГПУ екс-міністр юстиції покинула пізно ввечері 9 листопада. За словами адвоката Юрія Іващенка, на Лукаш надягли електронний браслет. «Вона звільнена. Всі необхідні процедури дотримані», — повідомив учора він деяким ЗМІ.

 

Одного із лідерів партії «Свобода» Юрія Сиротюка теж відпустили зі слідчого ізолятора. Як розповів днями журналістам адвокат Микола Голодняк, його підзахисному інкримінують масові заворушення і завдавання тілесних ушкоджень правоохоронцям (у серпні під стінами Верховної Ради. — Авт.). «Суд відпустив його під домашній арешт. Йому надягли електронний браслет. Найближчим часом повідомлю громадськість про подробиці цієї справи», — зазначив він.
Вирок суду про цілодобовий домашній арешт Геннадія Корбана по-різному сприйняли його адвокати та прокурори. Останні подали скаргу до апеляційного суду, вважаючи вердикт занадто легким. Натомість сам підозрюваний вважає домашній арешт надмірним запобіжним заходом. «Я сподіваюся, що в нас є право на апеляцію, і ми теж будемо оскаржувати цей запобіжний захід на легший. Тим більше, я ще раз публічно заявляю: у мене немає намірів переховуватися ні від правосуддя, ні від слідчих органів», — заявив він днями одному з телеканалів. Як зазначив «Голосу України» адвокат Олег Веремієнко, протягом року в країні заарештовано багато чиновників. За його словами, правоохоронці затримують як тих, хто, причетний до злочинів «режиму Януковича», так і держслужбовців, які провинилися вже при новій владі.
«Йдеться про декілька десятків чиновників. Статті, за якими вони проходять, — різні, але практично у всіх цих справ є одна спільна риса — вони, як правило, не перебувають за ґратами: вони або випущені під заставу, або перебувають під домашнім арештом», — зазначив адвокат.


Вл. інф.