Терористи понад 30 разів відкривали провокаційний вогонь у бік наших позицій. На Донецькому напрямку вони з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали Піски, Опитне, Мар’їнку, Авдіївку. З озброєння БМП-2 та зенітних установок стріляли по Верхньоторецькому. На Артемівському напрямку найманці двічі відкривали вогонь з 120 мм мінометів по Попасній та Богуславському. Таку інформацію учора повідомили в прес-центрі АТО.


Ось як охарактеризував ситуацію «Голосу України» на передовій боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації с. Піски): «Перемир’я триває. У нас тут тривають регулярні обстріли. За час війни більшість будівель у селищі зруйнована. Єдиним безпечним місцем для нас залишається підземний бліндаж. От такі у нас справи. Сьогодні відбили напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Працювали вони професійно. Скоріше всього, був спецназ РФ. Більше додати нічого. Останнім часом у нас проблеми із зв’язком. Це, напевне, їх робота. Тримаємося...


Як повідомили в прес-службі Міноборони, за останні два дні бойовики майже в два рази збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ. «Особливе занепокоєння викликають непоодинокі факти застосування бойовиками зразків озброєнь, які мали бути відведені на встановлену відстань відповідно до Додатку № 1 Доповнення до Комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 р. в частині, що стосується відведення танків, а також артилерійських гармат калібру до 100 мм і мінометів калібру до 120 мм (включно). Також терористи використовують тактику провокування підрозділів сил АТО. Зокрема, днями, сталося понад годинне бойове зіткнення підрозділів сил АТО із бойовиками, які були одягнуті у форму ЗС України та використовували кольорові нарукавні пов’язки-ідентифікатори», — зазначили в прес-службі силового відомства.