На Дніпропетровщині оголосили склад обраної обласної ради. За даними голови облвиборчкому Павла Шандиби, з 120 депутатських мандатів Опозиційний блок отримує 46, «УКРОП» — 25, Блок Петра Порошенка «Солідарність» — 14, «Відродження» — десять, «Батьківщина» — дев’ять, «Самопоміч» і Радикальна партія Олега Ляшка — по вісім мандатів.


— Активність виборців традиційно невисока, — вважає Павло Шандиба. — У цілому по області вона становить трохи більше 43%. Найактивніше вибори пройшли в 118-му виборчому окрузі, це Першотравенськ — майже 55%.


За попередньою інформацією, найбільший виборчий фонд був у Опозиційного блоку — понад 16 мільйонів гривень, зокрема на ЗМІ було витрачено майже 15 мільйонів. «Відродження» витратили 12 мільйонів 660 тисяч гривень (із них на ЗМІ — більш як чотири мільйони).


— Найскромніші за витратами на вибори — «Самопоміч» і Радикальна партія Олега Ляшка — трохи більше 350 тисяч гривень, — додає глава комісії. — Але партія Ляшка витратила понад 85 тисяч гривень на ЗМІ, а «Самопоміч» — 27 тисяч.


Дніпропетровська область.