Футбол. Усі ми перебуваємо в очікуванні першого раунду протистояння за путівку на Євро-2016 Україна — Словенія, котрий відбудеться в суботу у Львові. А завтра наша команда проведе низку медіа-заходів.


О 18:45 розпочнеться прес-конференція тренера українців Михайла Фоменка та одного з гравців команди у конференц-залі стадіону «Арена Львів». О 19:15 на стадіоні розпочнеться тренування господарів, перші 15 хвилин якого будуть відкритими для представників ЗМІ.


Збірна Словенії своє тренування на «Арені Львів» також проводитиме 13 листопада. О 17:30 наставник словенців Сречко Катанець та один із футболістів спілкуватимуться з представниками ЗМІ. Після цього о 18:00 розпочнеться відкрите тренування команди.


Усі ми хвилювалися, що перше тренування в Києві пропустили воротар Андрій П’ятов і оборонець Артем Федецький. Головний лікар збірної України Сергій Дереповський у розмові з журналістами повідомив, що обоє досвідчених виконавців швидко одужали і працюють у загальній групі, готові грати. Але чи дістануть місце в складі — вирішить тренер.


На жаль, маємо втрати. Не зможе взяти участь у поєдинках із словенцями дніпропетровець Руслан Ротань, у якого травма стегна. Львівський матч через перебір жовтих карток пропускають «гірники» Тарас Степаненко й Олександр Кучер.


Утім, Михайло Фоменко сказав: «На кожну таку подію ми завжди запрошуємо кількість виконавців із запасом. Ураховуємо різні ситуації».

 

 

На знімках: Андрій П’ятов (у центрі) й Артем Федецький (вгорі) до бою готові.


Фото Євгена КРАВСА.


Інфантіно схильний до збільшення


Кандидат у президенти ФІФА Джанні Інфантіно (чинний генеральний секретар УЄФА) вважає, що кількість учасників фінальних стадій чемпіонатів світу потрібно збільшити до 40. Нині в таких турнірах участь беруть 32 збірні, які розбиті на 8 груп. До плей-оф виходять по дві команди з групи.


— Я вірю в розширення. Така впевненість ґрунтується на досвіді чемпіонатів Європи. Створюється абсолютно нова динаміка у відбірному раунді, виникає новий інтерес. Якщо ми серйозно ставимося до розвитку футболу, то повинні залучати більше асоціацій до Кубка світу...


Як відомо, на пост очільника ФІФА також претендують: відсторонений від посади очільник УЄФА Мішель Платіні, принц Йорданії Алі бін аль-Гуссейн, президент Азійської футбольної конфедерації шейх Салман бін Ібрагім аль-Галіфа, колишній заступник генерального секретаря ФІФА Жером Шампань, керівник Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті і південноафриканець Токіо Севале. Вибори нового президента ФІФА відбудуться 26 лютого.


Успішний початок


Баку (Азербайджан). Чемпіонат Європи 2016 року U-19. Кваліфікаційний раунд. Група 5. 10 листопада.


Наша команда, котру очолює Олег Кузнецов, здобула переконливу перемогу над господарями міні-турніру.


Україна — Азербайджан. 4:0. Голи: Шевченко, 47, Щебетун, 62, Піхальонок, 87 (п), Гуцуляк, 90+4.


Україна: Маханьков, Кравець (Щебетун, 60), Сениця, Тимчик, Шевченко, Шепелєв (Шаповалов, 77), Піхальонок, Коробенко, Михайличенко, Швед, Баланюк (Гуцуляк, 61).


В іншому матчі дня збірна Боснії здобула вольову перемогу в матчі з командою Туреччини — 2:1.


Добрі наміри «Запоріжсталі»


Металургійний гігант «Запоріжсталь» готовий стати співвласником ФК «Металург» (Запоріжжя) поряд з іншими потенційними акціонерами, покладаючи на себе 25 відсотків клубного річного бюджету.
Про це повідомив віце-президент Запорізької обласної федерації футболу Віталій Ніколаєнко.


«Голова нашої федерації днями провів розмову з генеральним директором «Запоріжсталі», котрий підтвердив готовність виступити одним із інвесторів «Металурга». Залишається сподіватися, що інші підприємства Запоріжжя та області наслідуватимуть такий приклад, попри всі проблеми в економіці країни».


Як відомо, з 1 жовтня «Металург» фактично залишився без керівництва, сам клуб перебуває в процесі ліквідації, всім його працівникам вручено повідомлення про звільнення.