Представники парламентського міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» і Блоку Петра Порошенка демонструють свою солідарність та висловлюють підтримку новообраній голові селищної ради Коцюбинського, що на Київщині, Ользі Матюшиній. Про це від імені народних депутатів повідомила представниця Блоку Петра Порошенка Марія Іонова. За її словами, селище має скандальну славу через системні зловживання владою попереднього керівництва, пов’язані, зокрема, із незаконним розподілом земельних наділів. «Але ми пишаємося, що Ольга, яка багато років боролася із безчинством попередньої влади, отримала підтримку громади», — підкреслила парламентарій.


Сама ж Ольга Матюшина звернула увагу на те, що, отримавши перемогу на цих перегонах, залишилася без підтримки своєї команди, яка не пройшла в місцеву раду. Відтак, їй доводиться розраховувати передусім на підтримку громади. Однак до народних депутатів очільниця селищної ради прийшла не відзвітувати про свої проблеми, а по допомогу.

Торік указом виконуючого на той час обов’язки Президента Олександра Турчинова рекреаційний ліс, який оточує Коцюбинське, віднесено до меж Національного парку «Голосіївський». Але, на превеликий жаль, ці межі не виведені «в натуру», каже вона. Тому голова селищної ради просить народних депутатів взяти це питання на контроль, щоб вберегти землі від зазіхань Ірпінської та Київської влади. Також О. Матюшина пропонує подовжити терміни прийняття бюджетів найвищих ланок, тоді, мовляв, на місцях їх зможуть більш ефективно оптимізувати і використовувати на користь громади.