Впровадження ключової реформи з децентралізації на конституційному рівні дасть змогу розбудувати належну відповідальну систему врядування в Україні та розвиватиме ініціативу громадян. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час учорашньої зустрічі з Президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілккою Канервою.


«Я залишаюся палким прихильником децентралізації, оскільки вважаю цю реформу ключовою, яка дасть змогу розбудувати належну систему управління та розвивати ініціативу громадян», — сказав В. Гройсман.
Керівник парламенту повідомив про перебіг конституційного процесу, підкресливши, що відповідні зміни, які передбачають реальне самоврядування, базовою одиницею якого є громада і яке ґрунтується на принципах повсюдності, субсидіарності і фінансової спроможності, дістали схвальну оцінку Венеціанської комісії.
Такий підхід до розбудови системи влади, наголосив В. Гройсман, «абсолютно відповідає нашим традиціям і забезпечує повноцінну систему місцевого самоврядування».


Прес-служба апарату Верховної Ради України.