Останню добу ворог на луганському напрямку поблизу Трьохізбенки обстрілював наші позиції із 82-міліметрових мінометів. На донецькому — терористи лупили із гранатометів та стрілецької зброї по Пісках, Авдіївці та Троїцькому. А поблизу Маріуполя провокаційний вогонь вели в районі Богданівки. Таку інформацію повідомили учора в прес-службі АТО.


Яка нині ситуація на фронті, розповів боєць одного з розвідбатальйонів ЗСУ (місце дислокації — поблизу донецького аеропорту): «На жаль, ситуація у нас складна. Основне завдання — утримати територію навколо ДАП. Щоночі на наші розташування виходять диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. Проти нас воюють спецпризначенці РФ. Днями отримав смертельне поранення наш побратим. Його розстріляли з декількох метрів. Ворога не виявили через особливості позиції (розташовані в низині). Зараз перебуваю на базі — відпочиваю. Хлопці розповідають, що сьогодні наші позиції знову накрили вогнем...»


Порушення бойовиками режиму припинення вогню стане однією з головних тем наступної зустрічі в Мінську. Про це заявила вчора журналістам у кулуарах парламенту народний депутат від партії «УДАР» Ірина Геращенко.

«На жаль, останніми тижнями ми бачимо погіршення ситуації в зоні АТО. Не менш тривожними є й останні рапорти моніторингової місії ОБСЄ, яка досі не може зафіксувати повне відведення зброї з боку бойовиків. Є факти обстрілу не тільки цивільного населення, а й контрольно-пропускних пунктів. Це буде ключовою темою 17 листопада у Мінську для тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп», — наголосила вона.