У Таврійську на Херсонщині на «медичний майдан» до обласної державної адміністрації вийшли понад п’ятдесят працівників поліклініки залізничної лікарні. Учасники акції надягли пов’язки з написами «Я голодую», повідомивши владу про намір розбити під будівлею ОДА наметовий табір, аж доки їм не повернуть борги з зарплати. Ці борги накопичувалися півроку, оскільки після припинення держбюджетного фінансування чиновники ніяк не могли визначитися, куди «приписати» на утримання відокремлену філію лікарні.


«Голос України» присвятив дві публікації сумній долі медиків з Таврійська, котрим у рідному місті вже й харчі у борг магазини перестали відпускати. Писали про їхню скруту і місцеві видання, але чиновники робили вигляд, ніби нічого не сталося.


Але щойно люди в білих халатах вийшли на голодовку, як їм терміново організували зустріч з директором департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктором Короленком. Віктор Миколайович повідомив, що Кабінет Міністрів України виділив залізничній лікарні 961 тисячу гривень цільовим призначенням на погашення заборгованості із зарплати. Але учасники «медичного майдану» розійшлися тільки тоді, коли отримали підтвердження, що перший транш на 100 тисяч гривень уже є на рахунку і можна отримати зароблене.


Керівник відокремленої філії залізничної лікарні Володимир Лопачук каже, що влада начебто визначилася з її подальшими перспективами: на базі поліклініки хочуть створити міську лікарню Таврійська із збереженням всіх робочих місць. Якщо обіцянки знову виявляться цяцянками, медики готові повторити вихід на голодовку.


Херсонська область.

 


На знімку: директор департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Віктор Короленко на зустрічі з медиками.


Фото прес-служби Херсонської ОДА.