Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики запропонував парламенту дві компромісні поправки до закону щодо зниження ренти на видобуток газу, і кількість пільгових кубометрів газу може бути збільшено, повідомив перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко.

 


«Компроміс полягає в тому, щоб встановити норму, за якою «Укргазвидобування» платитиме ренту на загальних умовах з 1 квітня 2016 року — після закінчення опалювального сезону. Також пропонується зобов’язати Кабінет Міністрів з 1 лютого, у зв’язку зі зниженням світових цін на газ, зробити перерахунок пільгових кубометрів у бік збільшення», — сказав Ігор Кононенко.


За його словами, позиція фракції БПП полягає не у зниженні тарифів, а в збільшенні пакета пільгових кубометрів. «Нині діє постанова уряду про 1200 пільгових кубометрів на сезон. До лютого цього вистачає. Далі, в залежності від того, якими будуть температура на вулиці, статистика витрати газу населенням, кількість зекономленого газу, Кабмін зможе прийняти рішення про збільшення пільгового пакета. Це можна буде зробити з 1 лютого», — сказав народний депутат.