У публікації «Самопроголошена влада «евакуює» свій бізнес на материкову Україну» («Голос України», 11 листопада 2015 року) повідомлялося про те, що активісти громадянської економічної блокади Криму на блокпості «Чаплинка» затримали вантажівку із промисловим обладнанням. «У ній перевозили для ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі», що належить Рінату Ахметову, 27 вакуумних вимикачів, які виготовляє розташоване в Севастополі ТОВ «Таврида Електрик», яким володіє Олексій Чалий, нині — спікер міських «закзборів», — ішлося в публікації.

У ДТЕК Високовольтні мережі заперечують, що нібито в затриманому автомобілі перебував вантаж, призначений для компанії. «Інформація, яка з’явилася в ЗМІ, про те, що електрообладнання, яке перебувало в автомобілі, затриманому активістами громадянської економічної блокади Криму на блокпості «Чаплинка», призначалося для компанії ДТЕК Високовольтні мережі, не відповідає дійсності», — йдеться в повідомленні, направленому до редакції.
«Енергокомпанія ДТЕК Високовольтні мережі зареєстрована в м. Краматорську Донецької області і здійснює постачання й передачу електроенергії промисловим підприємствам на контрольованій Україною території. У 2015 році ДТЕК Високовольтні мережі не закуповувала обладнання в компанії Електромонтаж Севастополь (Росія). Договори на постачання обладнання, необхідного для проведення поточних ремонтів і реалізації проектів технічного переоснащення електрогосподарства на контрольованій Україною території, укладаються з українськими підприємствами у суворій відповідності з українським законодавством», — зазначається в повідомленні компанії.

Вл. інф.