Віктор Шокін (на знімку) і Гретта Феннер Зінкернагель обговорили шляхи подальшої співпраці Генеральної прокуратури України з ІCAR у питаннях розслідування резонансних злочинів і повернення в Україну коштів, одержаних злочинним шляхом.
Генеральний прокурор України подякував пані Феннер за надане сприяння та висловив зацікавленість у подальшому розвитку спільної роботи.
До відома керівника ІCAR доведено основні виклики та проблеми, які наразі стоять перед органами прокуратури України, у тому числі пов’язані з процесом реформування, а також конкретні результати розслідування резонансних кримінальних проваджень.

Своєю чергою Гретта Феннер (на знімку) запевнила Генерального прокурора України у незмінній підтримці процесу кримінального переслідування колишніх українських високопосадовців та повернення їх злочинних статків, гідно оцінила результати спільної діяльності, які сприяли підвищенню авторитету української прокуратури у світі.
Крім того, представниця ІCAR наголосила на розумінні міжнародною спільнотою нинішніх непростих умов діяльності органів прокуратури України. Під час зустрічі узгоджено та заплановано конкретні заходи, спрямовані на підвищення ефективності спільної роботи фахівців ІCAR та Генеральної прокуратури України, які в результаті мають забезпечити повернення в Україну викрадених активів.
За результатами обговорення сторони обопільно констатували конструктивний характер співпраці та взаємне прагнення до її розвитку з метою досягнення успіху у розслідуванні економічних злочинів.

***

9 листопада 2015 року Генеральною прокуратурою України до Апеляційного суду м. Києва внесено апеляційну скаргу на рішення слідчого судді Печерського районного суду м. Києва, яким відмовлено у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано до підозрюваного Г. Корбана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням засобів електронного контролю.
Обраний слідчим суддею запобіжний захід не відповідає заявленим ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, не забезпечить належної процесуальної поведінки підозрюваного, враховуючи, що стосовно Г. Корбана здійснюється досудове розслідування у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі у складі організованої злочинної групи.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

***

Генеральна прокуратура України проситиме суд узяти під варту колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, заявляє заступник Генерального прокурора Віталій Касько.
Ідеться про взяття підозрюваного (Корнійця) під варту з урахуванням того, що в другому кримінальному провадженні він не вніс заставу, тобто не виконав зобов’язання, встановлене судом.
В. Касько також повідомив, що Генпрокуратура вимагає повернути в дохід держави заставу в сумі 3,2 мільйона гривень, яку вніс О. Корнієць. «Ми наводимо суду докази, що він порушив свої процесуальні зобов’язання, і застава має бути спрямована в дохід держави», — пояснив заступник Генпрокурора.
Що стосується заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна, то, за словами В. Каська, цей підозрюваний перебуває на лікуванні і найближчим часом йому повідомлять про остаточну підозру. «Ми плануємо цього місяця завершити розслідування і спрямувати до суду, — сказав В. Касько, додавши: — В обох підозрюваних стан здоров’я погіршився».

За матеріалами ua.іnterfax.com.ua