Ми вже писали, що батьки із села Рокитне Рівненської області вимагають від влади добудувати школу в їхньому населеному пункті, як це передбачено обласною програмою спорудження нових шкіл.
Нагадаємо, що НВК «Школа-ліцей» у селі Рокитне мав два корпуси. Один із них було визнано аварійним, і його знесли. У цьому допомагали батьки, бо сподівалися, що таким чином розчищають площу під нове будівництво. Однак час ішов, але жодного руху на тому майданчику не було. Тож люди вирішили нагадати владі, що у їхньому селі, де кожного навчального року набирають по три і більше перших класів, заклад потрібно хоча б добудовувати, якщо вже не будувати новий.
Делегація батьків їздила на розмову до обласної влади, але, схоже, відповідь чиновників їх не задовольнила, тож вони вирішили вдатися до радикальніших дій — ось уже два тижні не пускають дітей до школи, бо їх не влаштовують ані умови, ані дві зміни, в які відбувається навчання. Адже учням доводиться дуже пізно повертатися з уроків додому.
Лише після такого протесту батьків обласна влада заметушилася і почала шукати вихід із ситуації: утеплювати вікна у вже наявному корпусі, обіцяють відремонтувати внутрішні вбиральні... Це, звичайно, добре і потрібно, але не так клопітно, як будівництво нового закладу, для якого ще й кошти треба віднайти. Але на те вона і влада, щоб розв’язувати проблеми регіону.
До села Рокитне виїхав заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук, щоб переконати батьків відновити навчальний процес. «Я бачу кілька виходів: перший — переглянути розклад. Це потрібно було зробити ще до першого вересня. По-друге, у райцентрі Рокитне у ЗОШ №3 є майже півтисячі вільних місць. Там спокійно можуть навчатися діти в першу зміну. Підвезення до закладу здійснюватиметься шкільним автобусом», — сказав він.
Розпочати навчальний процес у сільській школі закликали й освітяни області. Вже нині керівництво закладу у селі Рокитне розробило новий розклад, де немає другої зміни. Вивільнили для навчання більше десяти кабінетів.
Батьки хочуть, щоб діти навчалися у своєму населеному пункті, а не в райцентрі далеко від дому і щоб влада виконувала обласну програму, затверджену ще 2010 року на сесії облради.