Питання подальшої економічної співпраці та плани спільної взаємодії обговорювалися під час учорашньої зустрічі керівництва парламенту, керівників депутатських фракцій і парламентських комітетів з Міністром фінансів США Джейкобом Лью.

Під час зустрічі В. Гройсман наголосив, що на сьогодні український парламент ухвалив низку важливих законодавчих актів у частині підтримки реформ, зокрема, всі закони, спрямовані на посилення боротьби з корупцією. «Ми створюємо нові інститути для боротьби з корупцією й усвідомлюємо, що це одна з найважливіших реформ, — наголосив Голова Верховної Ради.
«Нині важливо знайти такі рішення, які фактично змінять систему і стимулюватимуть розвиток економіки, виконання соціальних завдань, наповнюватимуть бюджет. Потрібен якісний підхід до фінансової децентралізації, — підкреслив В. Гройсман. — Головне — щоб ці зміни були сталими».
Під час зустрічі йшлося про шляхи підвищення інституційної спроможності України, подальший діалог у питаннях економічної допомоги нашій державі. Міністр фінансів США заявив про подальшу готовність його країни надавати Україні підтримку як на міжнародній арені, так і у здійсненні внутрішніх реформ та забезпеченні стабільності вітчизняної фінансової системи.
Пан Дж. Лью високо оцінив досягнення України на шляху викорінення корупції, що, за його словами, є однією з головних умов надання нашій країні макрофінансової допомоги та успішного розвитку економічної співпраці. «Україні важливо йти вперед у здійсненні реформ, бо тільки це дасть можливість закласти фундамент для розвитку безпеки держави та її економіки», — наголосив він. У цьому контексті Міністр відзначив роль Верховної Ради у частині створення законодавчого підґрунтя для реформ та розвитку ефективної співпраці з міжнародними фінансовими інституціями.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

 

 

Міністр фінансів США Джейкоб Лью (праворуч) та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

 

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, Перший заступник Голови Верховної  Ради України Андрій Парубій, народний депутат Сергій Соболєв (справа наліво).

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.