Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман 16—18 листопада відвідає з офіційним візитом Королівство Швеція та Фінляндську Республіку.


Програмою візиту до Королівства Швеція передбачено аудієнцію Голови Верховної Ради України у Короля Швеції Його Величності Карла XVІ Густава та зустріч з Прем’єр-міністром Швеції паном Стефаном Льовеном.


Керівник українського парламенту також зустрінеться зі Спікером Шведського Риксдагу паном Урбаном Аліном, з членами Групи Риксдагу з питань співробітництва з Україною та з Третім Віце-спікером Риксдагу, Головою Робочого комітету Риксдагу з питань гендерної рівності пані Есабеллою Дінгізян.


У Республіці Фінляндія Голова Верховної Ради зустрінеться з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо та зі Спікером Едускунти (парламенту) Фінляндії Марією Лохелою.


В. Гройсман також поспілкується з українською громадою Фінляндії, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради.


В інтерв’ю телеканалу «Рада», у п’ятницю, В. Гройсман зазначив, що очікує від візиту поглиблення співпраці з цими країнами. За його словами, і Швеція, і Фінляндія — країни, з яких Україна може брати приклад, зокрема, у частині децентралізації. «Нам потрібно поглиблювати координацію дій, у тому числі, у міжпарламентській роботі», — сказав Голова Верховної Ради, висловивши сподівання, що під час візиту «буде напрацьовано низку рішень, які дадуть змогу поглиблювати взаємодію, обмінюватися досвідом і просувати спільні цінності». «Вважаю, що такі візити наближують один до одного», — сказав він.