Минулої п’ятниці турецька поліція заарештувала в Стамбулі п’ятеро осіб, які проникнули до країни із Сирії ще на початку минулого тижня. Серед них — громадянин Великобританії Аін Леслі Дейвіс, який є членом «Ісламської держави» і близьким приятелем відомого терориста Джихаді Джона.

 

Турецькі ЗМІ повідомляють, з посиланням на джерело у МВС країни, що ця п’ятірка заарештованих «готувала терористичні акти в різних районах Стамбула в той самий час, що й у Парижі. Попередні результати розслідування свідчать, що поліція і сили безпеки попередили масштабну атаку на мешканців і гостей Стамбула».


А в суботу, напередодні саміту G-20, поблизу курортного міста Анталія, у провінції Газіантеп, турецькі військовослужбовці спробували зупинити два підозрілі легковики. Але водії не підкорилися їхнім вимогам і відкрили вогонь по патрулю. У результаті перестрілки було знищено чотирьох добре озброєних бойовиків, які прикривали відхід другої машини. Їй удалося відірватися від переслідувачів. Після чого було значно посилено охорону всіх під’їздів до місця зустрічі лідерів 20 держав. Поліцейських розставили за 20 метрів одне від одного, на дахах будинків розмістили снайперів, а весь простір у радіусі 5 кілометрів постійно облітали військові вертольоти. Крім того, влада Туреччини посилила контроль над своїм кордоном із Сирією і проводитиме ретельну перевірку всіх біженців, що прибувають звідти.