Токіо вживає додаткових заходів усередині країни та за її межами, щоб захистити своїх громадян від терористів. 

 

Про це заявив прем’єр-міністр Японії Шіндзо Абе у Туреччині, де відбувався саміт країн «Великої двадцятки». Абе сказав, що він відчуває «сильний шок і гнів» у зв’язку з терористичними нападами у Франції: «У годину, коли Франція, з якою ми маємо спільні цінності, зіткнулася з лихом, ми, японці, стоїмо поруч з її народом». Він запевнив, що Японія «тісно працюватиме з міжнародним співтовариством задля запобігання тероризму у світі».


Японські громадяни, як і мешканці інших країн, несуть до посольства Франції в Токіо квіти, молитовно складають долоні, згадуючи про загиблих і молячись за живих. Висловлюючи співчуття французам, японці пам’ятають і своїх заручників, яких було жорстоко вбито бойовиками ІДІЛ.


Туристичний департамент при міністерстві землі, інфраструктури, транспорту та туризму повідомив, що з 1800 осіб, які перебували на момент терактів у Парижі за путівками японських турагентств, ніхто не постраждав. Заборони на відвідання Франції немає, однак департамент розповсюдив заяву, в якій вимагає, щоб агенції докладно пояснювали людям про небезпеку й ризики, надавали туристам адреси японських представництв за кордоном. Утім, в останні дні чимало групових турів до Парижа було скасовано. Одна з найбільших японських авіакомпаній JAL повідомила, що 20% замовлень на польоти до Парижа було скасовано.

Токіо.