Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у понеділок розпочав офіційний візит до Королівства Швеція з відвідання Державного архіву (на знімку) та «Міста майбутнього» Хаммарбю Хьостад у місті Стокгольм.

 


Володимир Гройсман ознайомився з оригіналом першої Конституції Української Козацької держави Гетьмана Пилипа Орлика, а також з концепцією та основними засадами будівництва сучасного міста з використанням найновітніших технологій містобудування, енергозбереження, енергопостачання та надання комунальних послуг.


«Я б хотів, щоб зміни до Конституції у частині децентралізації років через триста також розглядалися так», — сказав керівник парламенту під час відвідання Державного архіву, додавши, що остаточне голосування за внесення змін до Основного Закону «буде останнім необхідним рішенням, аби змінити Україну з пострадянської країни на сучасну європейську державу».


Як повідомлялося раніше, 16—18 листопада Голова Верховної Ради України перебуває з візитами у Королівстві Швеція та Фінляндській Республіці. До складу парламентської делегацій увійшли народні депутати України Олександр Співаковський, Наталія Кацер-Бучковська, Ірина Луценко та Сергій Хлань.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.