Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк від імені уряду висловив слова великого жалю і підтримки родинам загиблих, постраждалим і всьому французькому народові. «У Парижі відбулася вражаюча, масштабна терористична атака, — йдеться у його зверненні. — Загинуло майже півтори сотні невинних людей. Ще більше поранено. Наше суспільство відгукнулося на цю трагедію. Біля Посольства Франції я бачив людське, глибоке, щире співчуття».


За словами керівника Кабміну, акт терору в Парижі — це спроба залякати все людство, зіткнувши культури, релігії і суспільства, щоб підірвати будь-яку основу для цивілізованого світоустрою. «Терористи не мають національності й релігійної приналежності, бо вони не знають Бога, -вважає урядовець. — Терор хоче вбити мрію, яка є в серці кожної нормальної людини: бути вільним від страху, від несправедливості, від біди».


Світ, до якого ми звикли, змінився, вважає Арсеній Яценюк. Відтепер ми опинилися у стані війни проти свободи людини, а її головним винуватцем є той, хто «зневажає життя, має за ніщо самобутність інших народів, плює на цінності, хто на догоду своїм інтересам намагається силою повернути людство до середньовіччя». Саме з таким злом зіштовхнулася Україна у 2014 році, коли в наступ проти нас пішов російський імперіалізм і тероризм, підкреслив глава уряду.


Відтак, вільний світ людей повинен стати пліч-о-пліч, як під час Другої світової, під час глобальної відповіді на теракти в Нью-Йорку, Лондоні, Мадриді та інших містах. Настав час для перебудови всієї системи міжнародних відносин та спільної реакції на найбільші виклики життя людства.


«Не маю сумніву, що порушення гарантій безпеки держави, яка відмовилася від ядерної зброї, анексія Криму, окупація Донбасу, погрози силою, які робить Кремль, стали заохоченням для глобального тероризму», — йдеться у заяві Прем’єр-міністра, поширеній департаментом інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабміну. Під час обстрілів у зоні АТО знову гинуть наші хлопці, каже він. «Ворог, який йде проти нас усіх, шукає різні способи упокорення вільних людей. Ми здатні зупинити цього ворога. І ми це довели», — підкреслив А. Яценюк.