Майже 90 співробітників луганської міліції з різних причин не потрапляють навіть у тимчасовий штат нової поліції Луганщини. Одні вирішили піти на пенсію, не чекаючи перевірки на детекторі брехні, хтось зрозумів, що не пройде тести і не наважився випробовувати долю, ще на частину співробітників є компромат в управлінні внутрішньої безпеки.

«Усі поліцейські проходитимуть тестування, а якщо в цьому є необхідність, то й детектор брехні», — запевняє начальник ГУ Національної поліції в Луганській області Юрій Покиньборода. Він стверджує, що, незважаючи на такий ретельний добір, не боїться некомплекту штату, оскільки сьогодні вже подано понад тисячу заяв про готовність жителів області служити в поліції. Говорячи про першорядні цілі правоохоронців, Юрій Покиньборода називає боротьбу з корупцією і пояснює, чому робота в цьому напрямку сьогодні рухається так невиправдано повільно.
«Майже 130 мільйонів гривень виділено з державного бюджету на відбудову житлових будинків. Але сьогодні є інформація, що частину цих коштів (а йдеться про 60 млн. грн.) розкрадено. Це ніяк не хвилює співробітників відділу по боротьбі з економічними злочинами, вони вперто не помічають таких величезних розкрадань державних коштів». Як нового начальника ГУМВС України в Луганській області Юрія Покиньбороду представили менше місяця тому — 19 жовтня 2015 року. І за неповний місяць роботи, за його словами, йому вже не раз пропонували хабара за вирішення питань про провезення контрабанди. 
«Майже місяць різні ходаки зверталися до моїх помічників по пораду, як занести мені гроші. Вони ніяк не могли зрозуміти, що начальник може не хабарничати. Всіх, хто приходив з конвертами, я звільняю», — відзначив Покиньборода. — Сьогодні ми формуємо нові правоохоронні органі, в яких не повинно бути корупціонерів і хабарників».

Луганська область.