Після двомісячного ув’язнення народного депутата Ігоря Мосійчука (Радикальна партія Олега Ляшка) звільнили з-під варти. Попри те, що сторона обвинувачення вимагала продовжити термін арешту, розглянути це питання суд не встиг. «15 листопада о 19-й годині 13 хвилин сплив термін обраного раніше запобіжного заходу — два місяці утримання під вартою. Цей час сплив, але суд рішення про переобрання чи ж подовження запобіжного заходу на цей момент ще не прийняв. Тому згідно із законом Ігоря Мосійчука повинні були звільнити, що і відбулося», — розповіли «Голосу України» у прес-службі народного депутата. Нагадаємо, Ігоря Мосійчука підозрюють у скоєнні одразу кількох кримінальних правопорушень, у тому числі у хабарництві.


Після звільнення Мосійчука було доправлено до інституту імені Шалімова, де, за інформацією прес-служби, його готують до операції. Остання, як очікується, має відбутися найближчим часом, зважаючи на «важкий стан» нардепа. Нагадаємо, до цього Мосійчук утримувався під вартою в спецпалаті лікарні швидкої медичної допомоги.


Тим часом навіть після так званого звільнення Мосійчука з-під варти засідання Печерського суду у його справі продовжилось. «Увечері у зворотному порядку розглянули усі відводи суддів, які заявляли захисники. Після цього — клопотання старшого слідчого ГПУ про подовження утримання під вартою. Але, оскільки Ігоря Володимировича не було, а відповідно до законодавства підозрюваний повинен бути присутній на засіданнях з обрання запобіжного заходу або самостійно, або шляхом відеоконференції, вони це питання розглянути не могли. Судове засідання перенесли», — заявили у прес-службі депутата.


Відбутися воно має уже сьогодні у Печерському райсуді столиці. Але, зважаючи на стан здоров’я Ігоря Мосійчука, його знову може бути перенесено. «Єдине, чого ми чекаємо, що ГПУ переоформить своє клопотання, оскільки саме формулювання «подовження утримання під вартою» є некоректним... Можливо, буде змінено на «взяття під варту», — пояснили «Голосу України» у прес-службі народного депутата Ігоря Мосійчука.


Тим часом в інтерв’ю українським телеканалам Президент України Петро Порошенко зізнався, що не задоволений роботою Генеральної прокуратури. «Так, я не задоволений роботою ГПУ», — заявив він на уточнююче запитання журналіста, як він оцінює роботу відомства, зокрема у справах «діамантових прокурорів», нардепа Ігоря Мосійчука та інших, повідомляє «Українська правда». 


Вл. інф.