Кабінет Міністрів затвердив перелік природничо-математичних, мистецьких та спортивних шкіл, а також закладів з посиленою військово-фізичною підготовкою, які фінансуватимуться з державного бюджету. Про це йдеться у Постанові № 928 «Про затвердження переліку навчальних закладів системи загальної середньої освіти, видатки на які здійснюються з державного бюджету», оприлюдненій на офіційному сайті Кабміну.

До переліку потрапили шість закладів, розташованих в столиці, — Загальноосвітня школа-інтернат спортивного профілю ІІ—ІІ  українська школа», Державна художня середня школа імені Т. Г. Шевченка, Київська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені М. В. Лисенка, «Дитяча інженерна академія» та Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


«Наприкінці минулого року під час ухвалення державного бюджету на 2015 рік та пов’язаних з ним документів, фінансування нашого ліцею передали на місцевий рівень, — розповів директор  навчального закладу Володимир Горкавенко. — На початку цього року до законодавства було внесено зміни, які повернули нам фінансування з держбюджету. Постанова Кабміну фактично підтверджує наш статус».


Загалом у документі згадується 12 шкіл з шести міст країни. Так само з держбюджету фінансуватимуть загальноосвітні спеціалізовані школи, ліцеї Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, органів цивільного захисту, які перебувають у державній власності.

Вл. інф.