На Луганщині, щоб налагодити діалог між владою та бізнесом, планують повернути підприємства, які залишили регіон. Тут уже сьогодні розробляють проекти із залучення коштів у різні галузі промисловості та готуються до інвестиційного форуму, який сприятиме розвитку економіки.

— Необхідно створювати території пріоритетного розвитку чи зони вільної торгівлі, де буде сприятливий клімат для підприємництва. Він передбачатиме преференції для суб’єктів господарювання, котрі працюватимуть у регіоні, — каже перший заступник керівника Луганської обласної ВЦА Єлизавета Пушко-Цибуляк.
Також заплановано зустріч обласної влади з представниками великих промислових товаровиробників для розгляду їхніх проблем, а саме: енергопостачання, створення ринку збуту продукції місцевого товаровиробника і логістики. Насамперед ідеться про відновлення енергопостачання та підключення до єдиної енергосистеми України, з якої Луганщина випала через ведення на її території бойових дій.

Тим часом

Підприємцям, що працюють на території «ЛНР», «республіканська» влада поставила умову: пройти реєстрацію за новим «законодавством» і маркувати свою продукцію винятково позначкою «Зроблено в ЛНР». Проте товари, випущені на окупованій території, мають українське маркування. По-перше, виробники використовують запаси старого пакування, бо не мають коштів для нового. Дехто продовжує реалізовувати свій товар на українській території, а писати на пачці «Зроблено в ЛНР» — це самогубство.
До речі, українське маркування зберігає луганський виробник молочної продукції ТМ «Станиця», що належить сім’ї екс-депутата Олександра Єфремова.
І ще одна причина, через яку виробники окупованої частини області ігнорують «закони» «ЛНР» — це 
очікування повернення захоплених територій під контроль України.

Луганська область.