Задля допомоги бійцям на фронті згуртувалися люди найрізноманітніших професій. 

Скажімо, Ольга Дунь очолює агенцію нерухомості. Приміщення останньої, розташоване в житловому кварталі Харкова, стало одним із двох офісів волонтерської групи «Нагодуй солдата, Харків» (другий розташований у центрі міста). «Ми з дівчатами виконуємо там нашу основну роботу і водночас сушимо м’ясо, овочі, пакуємо їх, готуємо борщові набори для солдатів, — продовжує Ольга. — Скажімо, начинкою цієї «вітамінної бомби» стали сушені гарбузи, цукати, горіхи, банани й апельсини. А фірмовими стравами вважаємо унікальні за складом і з гумористичними «приправами» паштети і пасти».
Тюбики з останніми на кшталт тих, якими забезпечують космонавтів перед тривалими подорожами у Всесвіт, викликали у відвідувачів ярмарку справжнє захоплення. Тим паче що назви вони мали більш ніж промовисті. Хіба може не вражати й не викликати посмішку «Паштет НАТівський космічний. Таємна зброя американських бЕндерівців». Такі ж «космічні» пасти — шоколадна й арахісова — з приписками, що йдеться про «найкращий засіб для збільшення козацької сили», при передозуванні яким «легше дочекатися обіду», сучасним козакам-воїнам також до смаку не лише в буквальному значенні цього слова...
— Та якщо вже зовсім серйозно, то такі висококалорійні енергетичні наїдки, які можна покласти в кишеню, є фактично незамінними для наших розвідників, снайперів і, власне, всіх, хто виконує те чи інше бойове завдання на значній відстані від місця розташування своєї частини, —  переконує Ольга Дунь. — Адже рюкзак харчів туди з собою не понесеш. У тому, що хлопцям смакують і наші сушені борщі та супи, також переконалася особисто, коли їздила на передову. Хвалили їх і бійці «Айдару», і солдати Національної гвардії та інших підрозділів. Їхні слова залишаються для нас найвищою нагородою.
До речі, представники групи «Нагодуй солдата, Харків» ярмаркували у Великих Сорочинцях на запрошення колег-волонтерів з об’єднання «Миргород. Допомога». Спільників для добрих справ вони знаходять повсюдно.

Полтавська область.

 

 

 

На знімку: Ольга Дунь демонструє приготований волонтерами борщовий набір для солдатів.

Фото автора.