У Краматорську триває підрахунок голосів за результатами другого туру виборів міського голови. У понеділок 16 листопада голова територіальної виборчої комісії Краматорська Роман Байрак оголосив перерву в роботі ТВК. Причиною було названо те, що члени комісії втомилися, тому що безперервна їхня робота триває з ранку 15 листопада.

17 листопада після 11-ї години Краматорська територіальна виборча комісія відновила засідання. Її члени попросили всіх спостерігачів і журналістів стежити за процесом повторного перерахування голосів здалеку — приблизно на відстані семи метрів. Після суперечки, що виникла (спостерігачі та представники преси заявили про неправомірність вимоги перебувати «на відстані»), комісія дозволила спостерігати за процесом без уточнення дистанції.
Цього ж дня народний депутат Максим Єфімов, який балотувався на посаду міського голови Краматорська, провів прес-конференцію, на якій подякував усім, хто за нього голосував, але все-таки визнав свою поразку в другому турі виборів.
За даними екзитполу, на виборах з упевненістю перемагав Максим Єфімов. Але підрахунок голосів, який проводила його команда, підтверджує перевагу іншого кандидата — самовисуванця Андрія Панкова.
Парламентарій все-таки позитивно оцінив результати цих виборів. У місті, сказав він, створилося конкурентне поле для різних політсил, завдяки чому Краматорськ став головним форпостом України на Донбасі.
Одночасно в територіальній виборчій комісії, яка так і не підбила підсумки голосування, тривав підрахунок голосів, у тому числі по дільницях, де відбувається повторний перерахунок результатів.

Донецька область.

 

 

Будівля Краматорської міськради — символ влади, за який йде запекла боротьба між учасниками нинішніх виборів.

Фото автора.