У Навчальному центрі сухопутних військ у Дравсько (Польща) проходять навчання «Common Challenge-15». Їх мета — сертифікація Вишеградської бойової групи Європейського Союзу V-4, яка має заступити на бойове чергування з 1 січня 2016 року. В навчаннях беруть участь військовослужбовці з Чехії, Словаччини, Угорщини, Польщі та України.

 

У рамках «Common Challenge-15» вишкіл проходять майже дві тисяч військовослужбовців, використовується понад 120 одиниць бойової техніки. Більшість учасників маневрів — поляки, а представники союзних та дружніх країн (саме такий статус українського контингенту) виставили загалом 500 військовослужбовців різних родів військ.


Вишеградська бойова група V-4 створена на підставі рішення міністрів оборони країн-членів ЄС і становитиме одне із 13 військових з’єднань в рамках спільноти. У її складі три тисячі військовиків. Провідну роль у V-4 відіграватимуть польські збройні сили, контингент яких становитиме 1200 осіб, решта — чеські, словацькі та угорські військові. З 18 листопада в Оперативному центрі сухопутних військ у Кракові розпочне роботу Командування групи у складі офіцерів ЗС усіх країн Вишеградської групи, а з 1 січня до 30 червня 2016 року група нестиме бойове чергування.



Варшава.