Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко звернувся до прем’єра Арсенія Яценюка стосовно недоцільності та невиправданості передачі Державного агентства водних ресурсів України зі сфери координації Міністерства екології та природних ресурсів до сфери Міністерства аграрної політики та продовольства.

 

М. Томенко наголосив, що такий крок є недоцільним і призведе до втрати або нівелювання низки державно важливих функцій Держводагентства, які не належать до повноважень Мінагрополітики. Зокрема, головні напрями діяльності Держводагентства передбачають управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів; забезпечення потреб населення та галузей економіки України у водних ресурсах, їх раціональне використання; попередження шкідливої дії вод і ліквідації її наслідків, включаючи протипаводковий захист; забезпечення належного функціонування водогосподарських і меліоративних систем; виконання природоохоронних заходів та ін.


Натомість головним завданням Мінагрополітики є формування політики лише у сфері сільського господарства та продовольчої безпеки держави. Тож передача Держводагентства під координацію міністра аграрної політики та продовольства призведе до дестабілізації системи управління водними ресурсами і створення загрози для економіки та безпеки життєдіяльності, повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.