Вищий адміністративний суд визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та надання дозволу на арешт народного депутата Ігоря Мосійчука (Радикальна партія Олега Ляшка). 

 

Відповідне рішення було озвучено у вівторок увечері. «Група підтримки» Ігоря Мосійчука таке рішення Феміди привітала, назвавши відновленням справедливості. Утім, законної сили постанова суду набере тільки після завершення строку, відведеного на подання заяви про її перегляд. Відповідно до законодавства, це рішення може бути оскаржено до Верховного Суду України. У коментарях для ЗМІ представники Генпрокуратури вже озвучили бажання скористатися цією можливістю. «До 27 листопада у нас є право оскаржити відповідне рішення суду до Верховного Суду України. На даний момент рішення ВАСУ ще не набрало чинності, тому всі процесуальні дії стосовно Мосійчука продовжаться», — заявив в ефірі одного з телеканалів прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко. До слова, вже завтра в Печерському райсуді столиці має відбутися чергове засідання з обрання запобіжного заходу Ігорю Мосійчуку, який нині перебуває в одному з медзакладів столиці.


Тим часом учора апеляційний суд столиці залишив у силі рішення Печерського райсуду про обрання заступнику голови ВО «Свобода» Юрію Сиротюку, колишньому народному депутату, запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту з носінням електронного браслета строком до 7 січня. Сторона обвинувачення вимагала змінити міру на тримання під вартою. Нагадаємо, Юрія Сиротюка підозрюють у причетності до заворушень під Верховною Радою 31 серпня, які призвели до смерті чотирьох правоохоронців. У вересні Печерський районний суд Києва заарештував на 60 діб колишнього народного депутата. 8 листопада запобіжний захід було змінено на домашній арешт.


Учора, на момент коли верстався номер, Апеляційний суд столиці почав розгляд справи з перегляду запобіжного заходу щодо ще одного VІP-підозрюваного — колишнього міністра юстиції Олени Лукаш. За повідомленнями ЗМІ, захист пані Лукаш не згоден із сумою застави, необхідністю носити електронний браслет та забороною виїзду з Києва.


Вл. інф.