У Запоріжжі оприлюднені проекти рішень міськради з питань топоніміки. Якщо буде добра воля депутатів вже нового скликання, то в місті з’являться вулиці Івана Сірка, Олени Теліги, загиблого в зоні АТО лейтенанта Національної гвардії Івана Гутника-Залужного.

 

Багатостраждальна вулиця 40 років Радянської України стане вулицею Преображенського, на честь інженера, який спроектував післявоєнні красені-мости через Дніпро у Запоріжжі. Найдовший у Європі проспект Леніна (12 кілометрів) може стати Козацьким або Соборним. Сам же Жовтневий район планують перейменувати в Олександрівський, бо саме він охоплює територію дореволюційного 55-тисячного Олександрівська.


Великі зміни очікують і Ленінський район, який планується назвати Дніпровським. Передовсім почистять «Ленініану» поблизу Дніпрогесу. Площа Леніна дістане назву Козацької, озеро Леніна (водосховище вище греблі) перейменують на Славутич, а острів посеред водойми — Петра Сагайдачного. Ще одна з вулиць міста (чекіста Леонова) буде перейменована на вулицю Віталія Шлейфера — відомого запорізького колекціонера, який за життя створив один із найкращих в Україні музеїв зброї. Нині це одна з популярних туристичних принад обласного центру.

Запоріжжя.