18 листопада на Хмельницькому полігоні мали розпочатися навчання Сил спеціальних операцій, створення яких є пріоритетом військової програми співробітництва Україна—НАТО. У структурі місії НАТО в Україні засновано спеціальний трастовий фонд для фінансування реформи ССО, і країни-донори навіть перерахували в нього кошти. Пізніше в Генштабі ЗСУ вирішили перенести запланований захід на Яворівський полігон. Але й там навчанням дали відбій. У пресі з’явилися повідомлення про те, що наш Генштаб зриває план співробітництва з Альянсом з програми створення Сил спеціальних операцій, а без них ведення сучасних бойових дій неможливе.

На ці обвинувачення в Генштабі швидко відреагували: мовляв, робота зі створення ССО триває в плановому режимі — концепція розвитку розроблена й нині проходить експертну оцінку із залученням фахівців, зокрема радників Північноатлантичного альянсу.
Як заявив спікер Генштабу Владислав Селезньов, ССО є закритою структурою в системі ЗСУ, тому інформація щодо їх створення й функціонування є певною мірою закритою для публічної комунікації.
Щодо критичних зауважень з приводу перенесення військових навчань із Хмельницького полігона на Яворівський, то, за словами Селезньова, це пов’язане з тим, що саме Яворівський полігон — один із кращих. «Усе необхідне для якісної роботи там є», — сказав він, нагадавши, що саме на цьому полігоні проходять важливі міжнародні військові навчання.
Очевидно, така відповідь не влаштувала народного депутата України Ірину Фріз (БПП), яка входить у робочу групу з питань створення ССО, утворену при АП, і є одним з авторів законопроекту про Сили спецоперацій. «Щодо коментаря пана Селезньова. Доводжу до відома, що навчання в Хмельницькому були консолідованою позицією, яка погоджена із США. Те, що Яворів є доцільнішим місцем, — рішення винятково ГШ, яке він прийняв за тиждень до початку міжнародних навчань і яке не було скоординовано з нашими партнерами... Через порушення строків початку навчань мені телефонують і з Києва, і з Вашингтона. Генеральному штабу бажано було б не реагувати на інформаційні повідомлення ЗМІ, які, на його думку, щось не так зрозуміли, а вчасно розпочати навчання з підготовки спеціальних підрозділів у Хмельницькому, які мали стартувати ще вчора згідно з домовленостями з НАТО!» — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.
Ірина Фріз повідомила, що перебуває на заході, присвяченому безпеці, в Центрі Маршалла, який відбувається цими днями в Німеччині. Однак, незважаючи на запрошення, жодного представника Генштабу ЗСУ там нема, що саме по собі говорить про їхнє ставлення до міжнародного військового співробітництва.
На тлі декларацій про прагнення України вступити в НАТО такі дії Генштабу видаються щонайменше некоректними стосовно західних партнерів, які надають нам не тільки допомогу, а й кошти на підготовку сучасних Сил спеціальних операцій.