Гандбол. Київ. Міжнародний жіночий турнір «Кубок Турчина-2015».
Півфінали. Матчі проходили в залі НУФВІС. Збірна України — молодіжна збірна України. 39:24. «Спартак» (Київ) — «Гомель» (Білорусь). 26:42.
Вирішальні події відбулися в Палаці спорту. Матч за 3-є місце. Молодіжна збірна України — «Спартак». 26:21. Фінал. Збірна України — «Гомель». 33:28.


Слово про тренерів пролунає в грудні?


Футбол. Коли конкретно вирішуватиметься ситуація з тренерськими контрактами Михайла Фоменка і Сергія Ковальця?

— З такими моментами поспішати не варто, — відповів на це запитання перший заступник голови Комітету збірних ФФУ Семен Альтман. — Лише кілька днів тому національна збірна зіграла в Словенії. Тому поки що важко казати, коли саме вирішуватиметься це питання і якими стануть підсумки.
Але я повністю погоджуюсь зі словами президента ФФУ Андрія Павелка. Він сказав, що треба приймати спокійні і дуже виважені рішення. Все має визначитися на засіданні виконкому в грудні...
Як відомо, Михайло Фоменко став тренером збірної України в грудні 2012 року, після чого довів команду до відбору плей-оф ЧС-2014 (де ми поступилися Франції — 2:0 і 0:3) і тепер привів національну команду до фінального турніру Євро-2016. Але чинний контракт Михайла Івановича з федерацією закінчується 30 листопада поточного року.
Виникає природне запитання: які суттєві претензії можуть бути до головного організатора і режисера української перемоги, що дала змогу збірній отримати путівку до Франції? Якась маячня та й годі.
Стосовно Сергія Ковальця, то до нього справді є певні претензії. Адже керована ним молодіжна збірна країни (U-21) провалила старт у відбірному циклі до Євро-2017. Вона програла перші три матчі — Македонії — 0:1, Ісландії — 0:1, Франції — 0:2. Потім була нічия в Шотландії — 2:2 і, нарешті, перемога в Північній Ірландії — 2:1. Картина, як бачимо, не надто приваблива...


Українці потрапили до символічної збірної УЄФА


Чотири гравці національної збірної України — В’ячеслав Шевчук, Артем Федецький, Андрій Ярмоленко і Євген Селезньов — потрапили до числа кращих футболістів, котрі показали себе в плей-оф кваліфікації до Євро-2016. Це стало можливим після підсумкової перемоги України над Словенією (2:0, 1:1).
Склад символічної збірної плей-оф за версією УЄФА: Кіралі (Угорщина), Шевчук (Україна), Цесар (Словенія), Кіог (Ірландія), Федецький (Україна), Ярмоленко (Україна), Маккарті (Ірландія), Форсберг (Швеція), Селезньов (Україна), Волтерс (Ірландія), Ібрагімович (Швеція).


Сьогодні починається черговий тур


Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 15-й тур.
20 листопада. 19:00. «Олімпік» (Донецьк) — «Динамо» (Київ). Матч відбудеться на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського.
21 листопада. 14:00. «Чорноморець» (Одеса) — «Дніпро» (Дніпропетровськ).
14:00. «Ворскла» (Полтава) — «Говерла» (Ужгород).
17:00. «Шахтар» (Донецьк) — «Волинь» (Луцьк). Зустріч відбудеться на «Славутич-Арені» в Запоріжжі.
22 листопада. 14:00. «Металург» (Запоріжжя) — «Олександрія».
17:00. «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Карпати» (Львів).
19:30. «Металіст» (Харків) — «Зоря» (Луганськ).


Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.