ВИБОРИ-2015

 

На засіданні Миколаївської міської виборчої комісії було розглянуто документи, які подав обраний 15 листопада міським головою Олександр Сєнкевич. 


Проте зареєструвати його як обраного міського голови не вдалося. Причина в тім, що переможець не подав усі необхідні за законом документи. Слід зазначити, що перша сесія міської ради, на якій міський голова та депутати прийматимуть присягу, відбудеться вже 24 листопада.


Кирило РИЖАНОВ.


Миколаїв.


Депутати прийняли присягу


У Харкові відбулась перша сесія міської ради нового скликання. Депутати і знову обраний у першому турі голосування Харківський міський голова Геннадій Кернес прийняли присягу. Голова міської виборчої комісії Ганна Біндич вручила йому посвідчення, електронну картку для голосування й посадовий нагрудний знак міського голови Харкова.


«Разом із командою однодумців, якій городяни довірили відроджувати Харків, ми продовжимо конструктивну роботу — відкрито, законно, у взаємодії з усією громадою, — відзначив у своєму першому виступі в новій каденції Геннадій Кернес. — Я дякую всім харків’янам за активну участь у виборах. Упевнений, що всі політичні сили, які отримали підтримку людей, братимуть участь у прийнятті всіх рішень в інтересах жителів міста».


Геннадій Кернес — п’ятий міський голова в Харкові з часів незалежності України і перший, якого обрано в місті на другий термін роботи, займає цей пост із листопада 2010 року. 25 жовтня 2015 року він знову виграв вибори, за нього проголосували 65,8 відсотка харків’ян.


Микола КОСИЙ.


Харків.


Андрія Панкова оголошено главою Краматорська


У Краматорській територіальній виборчій комісії підбито підсумки голосування у другому турі за кандидатів на пост міського голови. Результати другого туру оголосила секретар Краматорської ТВК Лариса Сапетко.


Згідно з офіційними підсумками, перемогу на виборах здобув самовисуванець Андрій Панков. За нього проголосували 31 857 виборців, або 52,62 відсотка. Народний депутат України Максим Єфімов набрав 28 686 голосів (або 47,38 відсотка).


Загальна кількість виборців, що проголосували на виборах у Краматорську, становила 60 543 особи. А різниця між кандидатами виявилася мінімальною — 3 171 голос.


Владислав ЛЕОШКО.


Донецька область.