Деякі наші чиновники підписують контракти із владою Криму і фактично «підносять патрони» тим, хто стріляє в наших патріотів. Про це заявив заступник голови парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, представник «Народного фронту» Георгій Логвинський.


«Ми дякуємо країнам, які підтримують санкції проти країни-агресора, а самі не припиняємо постачати на невигідних для нас умовах воду і електроенергію», — стверджує парламентарій, закликаючи владу припинити співпрацювати з окупантами.


Ідеться, зокрема, про неправомірний, на думку законотворця, контракт, який стосується поставок електроенергії до окупованого Криму.


Окрім сумнівної політичної складової такої «співпраці», документ передбачає ще й економічно не вигідні для України умови. Так, у разі недоплати з російського боку, ми маємо отримувати лише 0,1 відсотка пені на день від загальної суми недоплати, натомість, зірвавши постачання електроенергії, ми повинні сплачувати 20 відсотків від суми контракту за кожну затримку. До того ж усі судові тяганини, які можуть виникнути згідно з цим контрактом, розглядатиме арбітражний суд Російської Федерації.


Народний депутат Мустафа Джемілєв повністю згоден із тим, що такий договір є абсурдним. Однак він наголосив на іншому: згідно з цим документом кінцевим отримувачем нашої електроенергії визнається Кримський регіональний округ. А це фактично означає визнання нами, що Крим належить Росії. Намагатися відібрати свої приморські землі в загарбника зі зброєю в руках, вважає 


М. Джемілєв, нині неможливо, адже від таких рішучих дій постраждають передусім ні в чому не винні корінні мешканці півострова. Залишається сподіватися, що свою роботу зроблять санкції проти країни-агресора.