У Верховній Раді відбулася церемонія підписання Листа про наміри між апаратом Верховної Ради України та німецьким Товариством міжнародного співробітництва, Вестмінстерською Фундацією за демократію, Громадським об’єднанням «Ліга інтернів».


У церемонії підписання Листа про наміри взяли участь виконувач обов’язків керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський, голова правління ГО «Ліга інтернів» Тарас Притула, керівник управління забезпечення міжпарламентських зв’язків апарату Верховної Ради України Кирило Третяк, директор проекту GІZ «Підтримка реформи управління державними фінансами» Крістіан Дьорінг, регіональний директор по регіону Європи та Азії Вестмінстерської фундації за демократію Джордж Куннат, члени ГО «Ліга інтернів».
Крістіан Дьорінг наголосив, що GІZ співпрацює з українським парламентом з 2012 року, натомість сьогоднішнє підписання відкриває нову сторінку у відносинах через утворення офісу економічного і фінансового аналізу.
«Спільно ми зможемо робити корисні справи для українського парламенту. Ми не просто запускаємо офіс. Його діяльність підтримуватиметься урядами Німеччини та Великої Британії через відповідні міністерства», — зазначив промовець. К. Дьорінг висловив упевненість, що за наступні три роки буде підтверджено партнерське ставлення до справи.
Джордж Куннат, зокрема, сказав: «Новий офіс буде побудований на нових практиках, які застосовувались у Великій Британії та Шотландії, він матиме привілей скористатися найкращим досвідом економічного та фінансового аналізу». Промовець наголосив, що спільна діяльність з ГО «Ліга інтернів» є прикладом інвестування в нове покоління України.
Тарас Притула зазначив, що відкриття такого офісу свідчить про те, що український парламент виходить на новий рівень міжпарламентських зв’язків. «Наші інтерни співпрацюватимуть з народними депутатами та надаватимуть відповідні інформаційні продукти», — сказав він. Він висловив упевненість, що офіс стане ключовим якісним центром для надання необхідної інформації. Володимир Слишинський зазначив, що немає жодних сумнівів в успіху спільної роботи Верховної Ради України та консультантів проекту й інтернами.


***


У Верховній Раді відбулася урочиста церемонія, присвячена урочистому відкриттю Програми стажування у 2015—2016 роках.


Виконувач обов’язків керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський від імені Голови Верховної Ради привітав інтернів з початком стажування. «Підписання Меморандуму про наміри — визначна подія у світлі продовження співробітництва між українським парламентом та американським агентством USAІD. Інтерни надаватимуть консультативну підтримку апарату Верховної Ради та народним депутатам», — наголосив він. 


Директор місії Агентства США USAІD Джед Бартон наголосив, що уряд США надає підтримку ГО «Ліга інтернів» з 1995 року — тобто 20 років. «Ця співпраця збереглася завдяки вам — людям, які готові до реформ і змін. Колись Джон Кеннеді сказав: «Не питай, що твоя держава може зробити для тебе, а спитай, що ти можеш зробити для держави». Це запитання ви маєте поставити собі. Щоб здійснити реформи, потрібно мати готовність працювати не для себе, а для країни. Така готовність з боку Верховної Ради символізує розвиток в Україні», — підсумував промовець.

 

За повідомленнями Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.

 

Голова правління ГО «Ліга інтернів» Тарас Притула, виконувач обов’язків керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський, директор проекту GІZ «Підтримка реформи управління державними фінансами» Крістіан Дьорінг, регіональний директор по регіону Європи та Азії Вестмінстерської фундації за демократію Джордж Куннат (зліва направо).

 


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.