Футбол. За вихід на чемпіонат Європи збірна України отримає від УЄФА 12 мільйонів євро преміальних. Згідно з регламентом організації, таку суму виділено для кожної команди-учасниці Євро-2016.


***


Екс-гравець української збірної Андрій Воронін каже, що успіхом для нашої команди у Франції буде навіть вихід з групи.


— Завжди хочеться досягати максимальних цілей, але основне завдання тепер — це вийти з групи, — каже у недавньому минулому грізний форвард. — На чемпіонат Європи потрапило дуже багато хороших команд. Обов’язково нашим суперником буде елітна збірна з першого кошика.


Повторюю, вихід із групи стане добрим результатом. Коли виходиш, то тоді все вже може бути. До речі, це ми довели на чемпіонаті світу 2006 року в Німеччині. Найважче вийти з групи. На це знадобиться багато зусиль і особливо нервів...


Уже відомі окремі місця дислокації


Національні збірні, які потрапили на Євро-2016, до кінця року повинні визначитися з тими базами, на яких працюватимуть під час турніру у Франції. Як повідомляє AS, деякі з 24-х команд уже визначилися з базами, яких французька сторона запропонувала 66 на вибір.


Однією з найізольованіших команд стала збірна Іспанії. Чинні чемпіони Європи вибрали для базування готель на курорті Іль-де-Ре, розташований на невеликому з’єднаному з континентом мостом острові за 200 км від Бордо.


Франція готуватиметься на своїй звичній базі в Клерфонтені, Англія, Австрія, Польща та Португалія обрали бази неподалік Парижа. У Бордо базуватиметься Бельгія, Німеччина — в Евіані, а збірні Швейцарії та Італії обрали під бази район Монпельє.


Сподіваємося, що й збірна України невдовзі визначиться з місцем дислокації.


Рішення по «Динамо» перенесене


Контрольно-дисциплінарний і етичний комітет УЄФА не оголосив рішення в справі щодо київського «Динамо» за поведінку вболівальників на матчі Ліги чемпіонів проти «Челсі» 20 жовтня в Києві, незважаючи на те, що саме 19 листопада раніше називалося днем прийняття вердикту.


Розгляд цієї справи перенесено на найближчий вівторок, 24 листопада. Цього дня кияни проведуть виїзний поєдинок Ліги чемпіонів проти «Порту».


Йовічевич залишить «Карпати»?


Наставник «Карпат» Ігор Йовічевич після матчу з «Шахтарем» у перенесеному 12-му турі УПЛ (базовий день — 5 грудня) піде зі львівського клубу. Він не продовжуватиме контракт. Причина — сторони не змогли знайти спільну мову при обговоренні умов нової угоди.


Тренер уже повідомив футболістам про своє рішення. Щоправда, вони поки що цей факт не підтверджують. Крім того, «Карпати» залишить також спортивний директор Юрій Беньо. У нього теж закінчується контракт.


Кличко задоволений спаринг-партнерами


Бокс. Володимир Кличко задоволений тим, як проходять його спаринги у підготовці до бою з британцем Тайсоном Ф’юрі. Про це він написав на своїй сторінці у Твіттері.


Додамо, що допомагають Володимиру готуватися українські боксери Яго Кіладзе, Ісмаїл Сілах (обидва — важка вага до 90,717 кг) та американський суперважковаговик Малік Скотт.


«Хімік» виграв і лідирує


Баскетбол. Кубок Європи ФІБА. Група L. 4-й тур. 19 листопада. ЕТА (Кіпр, Нікосія) — «Хімік» (Україна, Южне). 69:80 (16:16, 23:31, 10:20, 20:13).


Турнірне становище: «Хімік» — 4 перемоги, «Ювентус» (Італія, Турин) — 2, «Тарту» (Естонія) — 2, ЕТА — 0.


Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.