Учора в Брюсселі залишався найвищий, четвертий, рівень загрози терористичної атаки. На решті території країни було запроваджено третій рівень.


Поліцейська операція з пошуку терористів тривала всі вихідні. В столиці Бельгії було скасовано футбольний матч, закрито станції метро, а також кав’ярні та ресторани, розташовані поблизу торговельно-розважальних комплексів. Громадянам порадили без потреби не виходити на вулицю і триматися далі від вікон.


У неділю прем’єр-міністр Шарль Мішель заявив, що 23 листопада рух метро поновлено не буде. Окрім того, не працюватимуть школи та університети. Під час телезвернення Шарль Мішель повідомив, що «є досить точна інформація про ризик нападу, подібного до того, що стався в Парижі». Тим паче, що є точна інформація, що люди, причетні до організації терактів 13 листопада в Парижі, тривалий час жили в Бельгії.


У ніч на понеділок представник федерального прокурора Бельгії Ерік Ван дер Сіпт повідомив, що в ході операції було затримано 16 осіб, проте серед них немає одного з головних підозрюваних, повідомляє «Радіо Свобода». Учора стало відомо про нових затриманих.