У Кіровограді з нагоди другої річниці Єврoмaйдaну відбулося народне віче. Мешканці міста та області зійшлися на площі Гeрoїв Мaйдaну із прaпoрaми та квітами. Учасники мітингу пeрeглянули документальне відео про буремні доленосні рeвoлюційні події, поділилися спогадами та своїм баченням ситуації в країні, вшaнувaли хвилиною мовчання всіх, хто загинув за гідність та свoбoду. Біля світлин Героїв Небесної Сотні засвітили лампадки та поклали квіти. Учасники зібрання рoзгoрнули 30-метровий дeржaвний прапор і викoнaли Гімн, передає  наш власний кореспондент Петро МЕЛЬНИК.


У Рівному заходи, приурочені до Дня Гідності та Свободи, розпочалися з покладання вінків і квітів керівниками області та міста, військовими, громадськими активістами та небайдужими до пам’ятника «Загиблим за Україну». Біля дошки пам’яті Героям Небесної Сотні та АТО полеглих вшанували хвилиною мовчання. Священики відслужили панахиду. А в Рівненському обласному краєзнавчому музеї зустрілися студенти та громадські активісти, де вони переглянули документальні фільми про події на Майдані та історію незалежності, інформує наш власний кореспондент Олександра ЮРКОВА.


Відзначали День Гідності та Свободи й на Луганщині — у чоловічому Свято-Сергіївському монастирі в Кремінній відкрився музей янголів «На крилах». Поки що тут виставлено кілька колекцій, але найближчим часом планується зібрати експонати зі всієї України, а сам музей перетворити на культурний і духовно-просвітницький центр для дітей. Очікується, це допоможе об’єднати людей. На відкритті музею побував керівник Луганської ВЦА Георгій Тука. Він передав організаторам роботу народної художниці Луганщини Галини Соловйової, повідомляє наш власний кореспондент Павло ВОРОНЦОВ.


У Полтаві в Свято-Успенському кафедральному соборі, на богослужіння та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні й полеглих під час АТО захисників України зібралися керівники області та представники громадськості. Від обласної влади до двох поки що тільки «самодіяльних» пам’ятних знаків поставили кошики з живими квітами. На площі перед ОДА проходив дводенний марафон із народним віче й концертом. Чи не найбільш зворушливими стали виступи звичайних полтавців, які два роки тому прийшли на цей майдан після побиття студентів у столиці за покликом серця, інформує наш власний кореспондент Василь НЕЇЖМАК.


Попри вкрай несприятливу погоду, щонайменше півтисячі громадян зібралися під стінами Запорізької обласної ради. Традиційно на місці одного із перших в Україні Майданів відбувся мітинг-реквієм за участю представників місцевої влади, громадських активістів, ветеранів АТО, воїнів Запорізького гарнізону. Акція завершилася покладанням квітів до пам’ятного знака Героям Революції Гідності, встановленого на однойменній площі, повідомляє наш власний кореспондент Леонід СОСНИЦЬКИЙ.


Низка заходів пройшла і в Миколаєві. У суботу біля центральної площі міста, де відбувалися зібрання миколаївського Майдану, під час мітингу виступили голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков, новообраний міський голова Олександр Сєнкевич та народний депутат Тарас Кремінь. Тут встановили пам’ятну табличку, потім учасники заходу ходою дісталися до меморіалу Небесної Сотні та поклали до нього квіти. А в неділю в місті відбувся вечір пам’яті, передає наш власний кореспондент Кирило РИЖАНОВ.